Peg Parnevik

Peg Parnevik är högaktuell med EPn “Om ett par år” och var en av värdarna i höstens Så Mycket Bättre. Hennes tolkning “Bättre nu” av Ellen Krauss låt “The Wedding” höll första placering på Spotify Topp 50 i hela 10 dagar och låten “Stockholm” gick rakt in på en 20e plats. Parallellt med detta arbetade hon på ny musik till sitt nya album och under våren 2024 gav hon sig ut på sin största soloturné hittills!

Peg Parnevik debuterade 2016 med singeln ”Ain’t No Saint’’ och belönades kort därefter med P3 Guld i kategorin ”Årets rookie”. Idag har Pegs musik nått över 250 miljoner streams och med singlar som ”Goodbye Boy”, ”Loafers” och EPn “What They’ll Say About Us” skapade hon en hel del uppståndelse på den skandinaviska popscenen med sin raspiga sång och ärliga texter.

Sedan 2019, vid sidan av sin solokarriär, har Peg också släppt musik som en del av popduon GAMMAL vars låtar har samlat på sig över 80 miljoner streams bara på Spotify.

I början av 2023 släpptes singeln “Misslyckad & Hatad”, vilket markerade början på en helt ny era med musik på svenska. Singeln följdes upp av låten “Penny”, som inte bara är tillägnad Pegs egen syster, utan alla systrar där ute. “Penny” gick rakt in på plats 13 på Topp 50 listan och fick också ett otroligt genomslag på TikTok, där den nådde förstaplatsen på Pop Hits och sjunde platsen på TikTok Viral.

Under hösten 2023 medverkade Peg även på BELL’s singel “Som En Vän” och som låtskrivare på låten “Julibarn” med Newkid och Naod. Utöver musiken är Peg en betydelsefull förebild med över 245 tusen följare på Instagram och har en framgångsrik podcast med sin syster Penny.

I sommar kommer den kreativa mångsysslaren till Alive för en spelning utöver det vanliga!