The Mercury Riots

THE MERCURY RIOTS besöker Borlänge med sin purfärska debutskiva. Att de har något stort på gång vet alla som sett och hört dem. The Mercury Riots är ett Rock n' Roll-band från Los Angeles, Kalifornien. De bildades som ett all-star-projekt inom undergroundscenen, då varje medlem varit inflytelserik i många tidigare band.

The Mercury Riots är kända för sina larger-than-life-framträdanden och har fängslat publik över hela Europa, Storbritannien och USA. De vann dessutom "Rising Star" på Hard Rock Hell Music Festival 2022 vilket bevisar att detta kraftpaket håller på att bli en publikfavorit.

Med kraftfulla gitarriff, själfull sång och grooviga rytmer har The Mercury Riots ett unikt och minnesvärt sound. I februari 2023 besökte de Warehouse- och Armory-studiorna i Vancouver och spelade in sitt kommande debutalbum med den legendariske producenten/teknikern Mike Fraser (AC/DC, Metallica, Aerosmith). Skivan är mastrad av Ryan Smith (The Black Keys, Greta Van Fleet) vilket resulterat i att debutalbumet "In Solstice" har ett gigantiskt sound med toppmodern produktion.Med beslutsamhet och en orubblig arbetsmoral har The Mercury Riots åstadkommit många anmärkningsvärda prestationer på kort tid. The Mercury Riots är här för att stanna och de är hungriga på mer!

Justin Walker - Vocals

Felipe Rodrigo - Guitar

Jonny Udell - Drums

Fede Delfino - Bass