Rifforia

Thrash metalbandet Broder Tuck var ett hyllat live band runt om i Dalarna för 10-15 år sedan med bland annat ett hyllat framträdande på Sabaton Open Air som av lokalblaskan utnämndes till festivalens bästa gig.

År 2010 släpptes debutalbumet ”Thrashing”, men då under namnet Tuck From Hell. Vägen till framgång låg vidöppen, men annat kom in i bilden. Privata aspekter gjorde att bandet mer eller mindre gick i träda. Dock fortsatte bandets grundare och trummis Fredrik Johansson och gitarristen Markus Bengts att jamma och skriva låtar tillsammans.

Bandets orginalsångare, den karismatiske Niklas Ingels, hade svårt att vara med på tåget och den andre gitarristen, Petrus Granar hade fullt upp med sitt andra band, Civil War. Rifforia bildades samma dag som Fredriks farsa Nils Patrik Johansson, känd som sångare i Astral Doors, Civil War, Lion’s Share, som soloartist och mycket mer sa: Nej fan, jag hoppar in som sångare om ni vill. Det är dags för en ny skiva.

Sagt och gjort. 2023 skrev man och spelade in vad som kom att bli Rifforias debutalbum, ”Axeorcism”. Martin Haglund skötte mixningen och Petrus Granar kom tillbaka till bandet för ett gästspel.

Skivan släpps den 23e Februari på tyska Metalville men redan nu finns en första singel ute för alla nyfikna. Bandet ser fram emot att komma ut live och möta sin publik.